Long House Apartment / Talita Nogueira Arquitetura – ArchDaily

Long House Apartment / Talita Nogueira Arquitetura

© Eduardo Macarios© Eduardo Macarios© Eduardo Macarios© Eduardo Macarios+ 21

  • AreaArea of this architecture project Area:  100
  • YearCompletion year of this architecture project Year:  2020
  • PhotographsPhotographs:  Eduardo Macarios
  • ManufacturersBrands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Florense, Missoni Home, Tarkett, Artefacto, Cevimar, Cosy Home, Dekton by Cosentino, Formighieri Móveis, Furf Design Studio, GJ Vidros, Hunter Douglas, MRI Engenharia, ODA DESIGN CLUB, Trimble Navigation
© Eduardo Macarios
© Eduardo Macarios

Text description provided by the architects. It is in the convergence between ancient tradition and current technology that Japanese architecture is found, where tradition composes the ambient with the permanence of the oldest habits and customs and the technology presented in a minimalist way, enhancing the surroundings.

© Eduardo Macarios
© Eduardo Macarios

Combining innovation, quality, originality and color, the Iong House project stands out right at the entrance with a “blue box” that prepares the visitor, leaving the highlight for the living room. In the center is a bookcase for objects and books that divides the space following the double height. A circular cellar is the main protagonist of this space, its mixture of colors and shapes ensures personality and boldness so desired by the client. The dining space is integrated with the gourmet kitchen, which has a brushed finish and hidden appliances. The dinner turns pink and has a cabinet all designed by the office, made in the old marquetry technique, rescuing this work so used in the past, and which has a lot of historical value.

Plan - 1st floor
Plan – 1st floor
© Eduardo Macarios
© Eduardo Macarios

On the upper floor, the room is highlighted with an important oriental element, the dragon, present with great strength in the wallpaper. It translates everything that was initially thought of in the apartment and from it other elements such as the headboard screen and the colors chosen for the bed linen, were defined. Following this more oriental and dark footprint, the master bathroom was designed in a way to imagine being in a spa. The chosen coating has a pleasant texture and gives the feeling of an oasis. For the guest room and office, the same straw line as the master bedroom was followed, mixing colors and symbols used for the whole apartment concept.

© Eduardo Macarios
© Eduardo Macarios

In short, the apartment is the perfect result between the marriage of the client’s strong personality and the creativity of the architecture firm in translating it in the best possible way, in a unique and special way. Each detail, each composition, each color and each object was designed exclusively for the space in order to result in a rich and harmonic composition.

© Eduardo Macarios
© Eduardo Macarios

Read the original article

Author: HOCAdmin